Enerji sektörünün geleceği İstanbul’da şekilleniyor: Solar+Storage NX 2024 İstanbul başlıyor

Türkiye’nin enerji geleceğinde önemli bir adım olan Solar+Storage NX Fuarı, 7-9 Kasım’da İstanbul’da ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. GENSED ana partnerliğinde düzenlenen etkinlik, %80’e varan yerli üretim payı ve 1 milyar dolarlık ihracat potansiyeli ile dikkat çeken güneş enerjisi sektöründeki iş birliklerini ve ticari fırsatları güçlendirmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin enerji sektöründeki lider konumunu pekiştiren Solar+Storage NX 2024, 7-9 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. GENSED (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği) iş birliğiyle düzenlenen fuar, güneş enerjisi ve enerji depolama alanlarındaki en yenilikçi teknolojileri ve çözümleri ziyaretçilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Solar+Storage NX, ulusal ve uluslararası arenadaki öncü firmaları bir araya getirerek sektörde fark yaratmayı amaçlıyor.

Solar+Storage NX, bu yıl ayrıca ODTÜ GÜNAM, Turkish Women of Renewable Energy (TWRE), TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve AWEaP (African Women in Energy and Power) gibi prestijli kurumlarla iş birliği yapıyor. Bu partnerlikler ise fuarın uluslararası boyutunu daha da güçlendiriyor.

Yenilikçi enerji çözümleri Solar+Storage NX’te buluşuyor

Solar+Storage NX Fuarı, enerji sektöründe dört ana ürün grubunda öne çıkan çözümleri bir araya getiriyor. Güneş enerjisi sistemleri, enerji depolama teknolojileri, elektrikli ulaşım/e-mobilite ve dijitalizasyon başlıkları altında sergilenecek olan yenilikçi ürünler, sektör profesyonelleri ve ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Güneş enerjisi sistemleri, yüksek verimlilik sağlayan PV paneller, invertörler ve yenilikçi montaj çözümleri ile dikkat çekerken; enerji depolama teknolojileri, lityum-iyon piller ve yenilikçi depolama çözümleriyle enerji arz-talep dengesini koruyarak şebeke güvenilirliğini artırıyor.

Elektrikli ulaşım ve e-mobilite başlığı altında, elektrikli araç şarj istasyonları ve e-mobilite altyapı çözümleri, şehir içi ulaşımda karbon ayak izini azaltmaya yönelik sürdürülebilir çözümler sunuyor. Dijitalizasyon alanında ise, akıllı enerji yönetim sistemleri ve dijital izleme yazılımları, enerji verimliliğini artırmak ve kullanıcıların enerji tüketimlerini daha etkin yönetmelerine olanak tanımak için sergileniyor. Fuar kapsamında yer alan sektörün öncü üretici firmaları, bu alanlarda geliştirdikleri çözümleri ziyaretçilerle buluşturarak sektörde fark yaratmaya devam ediyor.

Solar+Storage NX, aynı zamanda sektör profesyonellerinin yatırım kararlarında büyük bir önem taşıyor ve katılımcılara sektördeki gelişmeleri yakından takip etme imkânı sağlıyor. Ziyaretçiler, fuar aracılığıyla sektördeki potansiyel yeni iş ortaklıkları kurarak ticari fırsatları değerlendirebilecek. Bu organizasyon, sadece iş bağlantıları değil, aynı zamanda iklim krizi ile mücadelede sürdürülebilir çözümler için de stratejik bir platform sunuyor. Türkiye ekonomisine sunduğu katkılarla da dikkat çeken fuar, ülkemizin karbonsuzlaşma yol haritasına değerli bir destek sağlıyor. Devlet teşviklerini göz önünde bulundurduğumuzda, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların öneminin arttığı bir dönemde Solar+Storage NX, üreticilere yatırım fırsatları hakkında detaylı bilgi edinme ve yenilikçi çözümlerle birebir tanışma imkânı sunuyor.

GENSED’den fuara güçlü destek

GENSED, sektöre yöne verecek bu tür fuarların en büyük destekçilerinden biri olarak Türkiye’nin enerji geleceğini şekillendirmede önemli bir rol üstleniyor. Fuarın önemine ilişkin açıklamalarda bulunan GENSED Genel Sekreteri ve Kurucu Üyesi Hakan Erkan Solar+Storage NX 2024’te Türkiye’nin güneş enerjisi ve enerji depolama sektörlerindeki küresel rekabet gücünü göstereceğiz. Bu fuar sektördeki yenilikleri, fırsatları ve tüm paydaşları bir araya getirerek, yerli ve yabancı firmaların yeni bağlantılar kurmasını sağlıyor. Enerji sektöründe sürdürülebilir çözümler geliştirmek ve uluslararası pazarda daha güçlü bir yer edinmek için bu tür organizasyonlar büyük bir önem taşıyor” dedi.

GENSED, ana partneri olarak sadece fuar organizasyonuna katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda sektörel büyümeyi destekleyecek stratejik iş birliklerini de teşvik ediyor. GENSED’in bu güçlü desteği, fuarın yerli ve yabancı katılımcıları için ticari fırsatların kapısını aralıyor ve Türkiye’nin enerji sektöründeki liderliğini pekiştiriyor.

“Güneş enerjisi yatırımlarında yerli üretimin payı %80’lere ulaştı”

Türkiye’nin iklim değişikliği hedefleri doğrultusunda, güneş enerjisinde 2035 yılına kadar 53 GW kurulu güce ulaşmayı hedeflediğini belirten GENSED Başkanı Tolga Murat Özdemir, “Bu doğrultuda her yıl  bir kısmı depolamalı olmak üzere  yaklaşık  4 GW GES kurulumu  yaparak ekonomiye yıllık 3 milyar dolar  katkı sağlamayı öngörüyoruz. Bu hedefler doğrultusunda her yıl   GES lerden ilave olacak 6 TWh’lik elektrik üretim artışları ile  güneş enerjisi sektörünün Türkiye’nin GSYİH’ya olan katkısı daha da belirgin hale gelecek” ifadelerini kullandı.

Özdemir, güneş enerjisi yatırımlarında %80’lere ulaşan yerli üretim payının önemine dikkat çekerek, “Sektör olarak yaklaşık 30 bin kişiye doğrudan, 60 bin kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlıyoruz. GES projelerimizin 1 milyar dolarlık ihracat potansiyeline sahip olması, sektörümüzün hem ekonomik gücünü hem de büyüme hızını gösteriyor. 1 Ekim itibarıyla Türkiye’nin toplam kurulu gücü 114.144 MW seviyesine ulaşırken, bunun yaklaşık %15’i güneş enerjisi oluşturuyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde hedeflenen 20 GW’lık yeni GES yatırımlarıyla Türkiye ekonomisine yaklaşık 15 milyar dolar katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Solar+Storage NX Fuarı ile bu büyük potansiyele katkı sunarak sektörü yenilikçi çözümlerle daha da ileri taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Enerji dünyasına yön verecek konferanslar Solar+Storage NX’te

Solar+Storage NX 2024, yenilikçi konu başlıklarıyla enerji sektöründe fark yaratmayı amaçlıyor. Konferanslar; “GES ve RES’lerin Enerji Depolama ile Kesişimi: Sürdürülebilirlik” ve “Toplayıcılık, Lisanssızlardan Lisanslıya Geçiş ve Depolama” gibi sektörün en güncel ve trend konularını kapsıyor. Bu başlıklar, güneş ve rüzgar enerjisinin depolama çözümleriyle entegrasyonunu, enerji yönetiminde sürdürülebilir yaklaşımları ve enerji depolama teknolojilerindeki dönüşümü ele alacak.

Bunun yanında, Tarımda Sürdürülebilirlik ve GES UygulamalarıAvrupa’da Yükselen Enerji Depolama Trendleri ve Yapay Zeka ile Yenilenebilir Enerjide Dekarbonizasyon gibi oturumlar da ziyaretçilere enerji sektöründeki en yenilikçi gelişmeleri ve stratejileri sunmayı hedefliyor. Konferans programında ayrıca GES + RES + Depolama Finansal ModellemeEnerji Depolamaya Geçişte Yeni İş ModelleriMikro Şebekelerin Kaçınılmaz Geleceği ve İklim Değişikliği Kanunu Öncesi ve Sonrası Yeşil Enerji Santralleri gibi önemli başlıklar da yer alıyor. Ziyaretçiler, akademisyenlerden, sektörün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticilerinden, yatırımcılardan ve kamu kurumlarında görevli enerji yöneticilerinden en doğru bilgiye ulaşabilecek. Solar+Storage NX’in bu konferans programı, enerji sektöründe sürdürülebilir çözümler için önemli bir tartışma platformu sunarken, katılımcılara sektördeki en yenilikçi teknolojiler ve gelişmeler hakkında kapsamlı bir vizyon sağlıyor.

NextGen Mobility Expo & Summit ile eş zamanlı düzenleniyor

Türkiye’de güneş enerjisi ve enerji depolama sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Solar+Storage NX, bu yıl 100’den fazla firma ve 10.000’den fazla profesyonel ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Amerika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Afrika’ya pek çok ülkeden katılımcıyla global bir buluşma noktası haline gelen fuar, ziyaretçilerine sektörün geleceğine dair kapsamlı bir vizyon sunuyor. Bu yıl ayrıca NextGen Mobility Expo & Summit de Solar+Storage NX ile eş zamanlı düzenleniyor.

Solar+Storage NX ve NextGen Mobility, enerji ve mobilite dünyasının en yeni trendlerini keşfetmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Elektrikli araç teknolojileri ve mobilite çözümleri üzerine odaklanan bu etkinlik, yenilikçi mobilite çözümlerini sergileyerek enerji ve mobilite sektörlerini bir araya getiriyor. Her iki fuara tek bir kayıtla katılmak da mümkün.

Fuarda öne çıkan katılımcı firmalardan bazıları ise Smart Solar, CW Enerji, Kontek Enerji, T Dinamik, Sungrow, HDA Power ve Pilsan Elektronik olarak öne çıkıyor.

Uluslararası iş birliklerinde Solis Renewable Hub imzası

Türkiye’de enerji sektöründe öncü bir rol üstlenen Solis Renewable Hub, sektöre yönelik fuar ve etkinliklerin organizasyonunu başarıyla sürdürmeye devam ediyor. Her yıl düzenlediği Solar+Storage NX Fuarı ile enerji sektöründeki yenilikleri sektöre sunan Solis Renewable Hub, firmalara uluslararası iş birlikleri kurma ve küresel bağlantılar geliştirme imkânı tanıyor. Sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirerek bilgi alışverişine zemin hazırlayan organizasyon, Türkiye’de enerji alanında yenilikçi çözümler ve sürdürülebilir iş modellerinin benimsenmesine katkıda bulunuyor.

Online Ziyaretçi Bileti için:

Solar+Storage NX için ücretsiz bilet almak isteyenler buraya tıklayabilirsiniz.

NextGen Mobility Expo için ücretsiz bilet almak isteyenler buraya tıklayabilirsiniz.

Bilgi için:

Hülya Çam – Aristo İletişim

hulyacam@aristoiletisim.com

Bizden Haberdar Olun